NEDERLANDS LEREN ALS TWEEDE TAAL

U bent inburgeringsplichtig als u uit een land van buiten de Europese Unie komt. Of u wel of niet inburgeringsplichtig bent wordt bij uw komst in Nederland bepaald. Als inburgering gewenst is ontvang je een brief van de IND.
Eenmaal in Nederland ben je ‘inburgeringsplichtig’. Dit betekent, dat je binnen drie jaar moet laten zien dat je Nederlands beheerst op een niveau van minimaal A2. A2 zegt iets over hoe goed je Nederlands spreekt. A1 is het laagste taalniveau Nederlands, dan komt A2, dan B1 en uiteindelijk B2.

Als je het inburgeringsexamen haalt, voldoe je aan je inburgeringsplicht. Ook kun je dan, als je lang genoeg in Nederland bent, een Nederlands paspoort aanvragen. Inburgering is de eenvoudigste manier om aan de eisen voor een Nederlands paspoort te voldoen.

Het inburgeringsexamen bestaat uit de volgende onderdelen:
– Schrijfvaardigheid
– Luistervaardigheid
– Leesvaardigheid
– Spreekvaardigheid
– Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM)
– Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt

Het kan zijn dat je na de inburgering nog beter Nederlands wilt leren. Je kunt dan het Staatsexamen NT2 halen. Dit kan ook nodig zijn als je wilt studeren aan een hogeschool of universiteit. Het Staatsexamen NT2 is een examen op B1 niveau (programma I) of zelfs B2 niveau (programma II). Ook als je het NT2 staatsexamen (programma 1 of 2) haalt, voldoe je dus aan je inburgeringsplicht.

Wij zijn er voor iedereen die Nederlands wil leren of de taal beter wil spreken en schrijven. Als je Nederlands spreekt en verstaat, doe je mee en heb je meer kans op werk. Het werkt nu eenmaal beter als je dezelfde taal spreekt. Slagen voor de IND / DUO inburgering doe je dus bij ons!

Bij ons leer je niet alleen te voldoen aan de eisen voor het inburgeringsexamen, maar leren we je ook echt te communiceren in het Nederlands.

 

Neem contact met ons op om jouw situatie te bekijken en tot de beste, snelste en goedkoopste oplossing te komen.

[contact-form][contact-field label=”Naam” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-mailadres” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Bericht” type=”textarea” /][/contact-form]